Tre sommeruger i Sverige

Vi låner sommetider et dejligt hus i Småland. Det ligger i Hångeryd ved Lammhult. Vores sommerferie 2014 startede med en uge her. Vi lavede det vi altid gør når vi er i Sverige: kørte rundt og badede i de forskellige søer, shoppingtur til Vaxjö, lunch på Ramkvilla wärdshus, hyggede os i huset, fiskede og gik ture. Astrid og Jan fik mulighed for at se det hele fra oven på på en helikoptertur i Ramkvilla området.
RamkvillaMen for den 15 årige blev det først for alvor ferie da vi kom til Stockholm. Her udforskede vi byen fra vores base; en rigtig lækker og rummelige lejlighed på det tjekkede Södermalm.
 södermalm, Ola EricsonOg til Allsäng på Skansen gav vi den gas:
Allsang på SkansenTo gange har vi været i Stockholm og kommer vi der igen, vil vi helt sikkert igen tage til Allsäng og skråle med på de svenske fællessange sammen med de indfødte i alle aldre. For hold da op hvor er det sjovt!
Selvfølgelig tog vi også på det nyåbnede Abba Museum der ligger på Djurgården. Museet er fyldt med et hav af billeder, kostumer, billeder, guldplader, instrumenter, bla,  Björn Ulvaeus stjerneformede guitar. Men det helt store er de mange interaktive muligheder. F.eks kunne vi optræde på scenen som et ekstra Abba medlem. Vi sang karoke, dansede på diskotek og havde i det hele taget en fest. Abba museet er helt igennem et fantastisk museum.
AbbaAbbaFor at opleve den stockholmske skærgård tog vi færgen til den nærmeste ø: Fjælholmen. Vi gik en tur rundt på øen, det tog 20 minutter. Bestilte frokost på et røgeri. Og så kom regnen….Som stod ned stænger resten af dagen. Tilbage i Stockholm gik vi  i i Urban Deli på Nytorvet. Et cool sted med supermarked og restauranter.
Björn Tesch, Urban DeliEfter Stockholm nød vi et par dage i Lund i Ydre. Her boede vi i et hus på landet med adgang til egen badesø. Perfekt i den varme sommer. Ejerne boede i deres hus lige ved siden af og det var ganske fint. De var vældig søde og gav os gode tips. Bl.a. var vi til det årlige sommermarked hvor vi forsøge at vinde krebs og følte os nærmest hensat til “Emil på marknad i vimmerby”. Det rigtige Vimmerby besøge vi også. Vi har været i Astrid Lindgrens verden før, så det var et ønske fra pigerne at komme der igen og de nød det begge to.
Vores Sverigeferie blev afsluttet med 3 dage i Gøteborg. Det er en hyggelig, afslappet by. Man kommer nemt rundt til fods eller i sporvogne. Vi boede i Majorne i en lejlighed tæt på grønne områder.
Sandal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *