Paris is always a good idea 2

Paris igen!  Vi boede lige ved Canal Saint Martin i den unge pige Hinds lejlighed. Hun var hel bestemt sød og sympatisk, men hendes lejlighed var lidt rodet. Ikke så fedt!
Men nu tager man jo hellere ikke til Paris for at sidde indenfor…. Man køber f.eks brød og kager. Det vælter rundt med gode bagere i byen og man skal vist nærmest lede længe efter en dårlig croissant. Er du i kvarteret bør du tage omkring bageriet Du Pain et Des Idees i Rue Marseille. De laver al slags brød, prøv f.eks Escargot au chocolat et Pistache, det er godt! Metro Jacques Bonsergent er nærmeste stop.imageVi spiste andet end brød og kager. En rigtigt god traditionel fransk middag spiste  vi på  Bofinger, et klassisk brasserie på Rue de la Bastille og et af de ældste i byen.  Flot i Belle Epoque stil, med en stor glaskuppel over restauranten.  God blanding af parisere og turister. På Maria Luisa,  Rue Marie et Louise nr. 2 møder man overvejende pariserne selv. Der kan være kø, men det er værd at vente på deres pizzaer, der hører til de bedste jeg har smagt. Stemningen er hyggelig. I Rue Marie et Louise nr. 11 ligger også  Chez Marie Louise, der serverer fremragende fransk mad, foire gras, Crème brûlée og sådan noget. Første gang vi kom der var det ved en fejl. Vi troede vi havde bestilt bord på Maria Luisa. Heldige os! Nu hvor vi er ved helt eller næsten identiske navne: Hotel Du Nord er endnu en fremragende restaurant. Vi har spist der to gange. Stemningen er lidt 1930’erne møder nutiden, hyggelig og trendy på en gang. Hôtel du Nord er også navnet på en film fra 1938. Og så er der Hotel du Nord le pari-velo et hotel i samme område. Enormt hyggeligt, lidt pensionatagtigt med loppefundsindretning, hotelhund og gratiscykler. Vi boede der i 2012 på en ferie med ungerne og anbefaler det til alle der ikke er til (dødsyge) kædehoteller.

Det er en stor oplevelse at deltage i en katolsk gudstjeneste. Også selvom man ikke forstår sproget. Rørende, fine og spektatulære ritualer, smukke sange og engagerede og involverede kirkegængere. Hvad kirken hed husker jeg ikke, men den lå en af sidegaderne til Canal Saint Martin i retning mod 19. arrondissement. Her gik vi tur bagefter og i Parc de Villette. En urbaniseret park fyldt med legepladser og muligheder for de aktive. Og masser er grønt.image

imageSelvfølgelig var vi også forbi den checkede konceptstore Merci, der var fyldt med forårsstemning.
image

1 Comment on Paris is always a good idea 2

 1. BestFlossie
  04/08/2019 at 15:14 (3 år ago)

  I see you don’t monetize bonjourcph.dk, don’t waste your traffic, you
  can earn additional bucks every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of website (they approve
  all websites), for more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *