Med mor i Wien

Wien er en storslået, hyggelig og utrolig velorganiseret by og et perfekt mål for en mor-datter ferie. Vi var afsted i tre dage og fik set en del  af de mest obligatoriske attraktioner, samtidig med, at vi tog os tid til bare at nye byen, det gode vejr og hinandens selskab.

Tårnet på Wiens domkirke Stephansdom rager højt i vejret og kan bruges som et pejlemærke for centrum. Når man træder ind i det enorme kirkerum med de mange mozaikvinduer taber man næsten pusten. Det er et imponerede bygningsværk. På pladsen uden for kirken er der et leben af turister og udklædte gadesælgere der udbyder billetter til klassiske koncerter der finder sted rundt om i byens mange palæer. Noget jeg oplevede på en tidligere rejse til Wien og som jeg sagtens kan anbefale. Wien er et mekka for musikelsker og selvom om man  normalt ikke hører klassisk musik bør man unde sig en oplevelse med Mozart eller Strauss.

image

Hestehove og kapersvogne er med til at skabe den perfekte stemning på kejserslottet Hofburgs store område. Det er bl.a. her den berømte spanske rideskole ligger. Min mor og jeg havde sat os for,  at vi ville besøge Prunksalen på nationalbiblioteket. Prunksalen rummer mere en 200.000 bøger og regnes for at være et af de smukkeste historiske biblioteker i verden.

Det er klart, at når man er turist i Wien må man sørge for at holde den østrigske café-kultur i hævd. Vi besøgte det berømte konditori Demel. Dog kun for at kigge og låne toilettet. På Cafe Central fik vi gode kager og kaffe. Jeg spiste en sachetorte. Det gjorde jeg også på Hotel Sacher. Det var nogen rigtig dejlige kager.

Friedensreich Hundertwasser var kunstner og kendt for sine meget farverige malerier. Han tegnede flere bygninger, bl.a. Hundertwasserhaus som ligger i Kegelsrasse 36-38. Ejendommen består af 52 ganske almindelige kommunale lejerboligere, men her holder alle almindeligheder også op. Huset er som hans malerier fyldt med farver og former og jeg tror ikke at der er én lige linie. Selvom man i sagens natur ikke kan se huset indefra, er det en fantastisk oplevelse. Derefter kan man jo aflægge et besøg på Kunsthaus Wien og her få fornemmelsen med de skæve gulve og vinker. Og selvfølgelig blive klogere på Hundertwasser og se masser af hans fantasifulde og meget fascinerende  kunst.

Foruden kager og kaffe brugte vi også lidt penge på shopping, bl.a. i stormagasinet Peek & Cloppenborg i Kärntner Strasse. Her ligger også Swarowskis megastore med fantasifuld vinduesdekoration som er sjov at se. I  Mariahilfer Strasse, vrimler det med tøj- og skobutikker til ok priser. Naschmarkt, et udendørs madmarked kan man godt springer over. Brug hellere tiden i Museumsquartier. Også selvom man ikke lige orker museumsbesøg, men for at slappe af og nyde solen og dejlig mad i den indre gård omgivet af smuk arkitektur. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *