Glimt fra Paris

Vores sommerferie startede med fem dage i Paris, hvor vi fik slidt vores skosåler tynde.  Paris er en rigtig god gå-by, og vores dage blev fyldt op med masser af kilometer i benene der bragte os gennem både kendte og nye områder. Lige så meget som vi elsker at gense kvarterer, bygninger og steder, elsker vi alle de nye oplevelser som man tilfældigvis støder på ved bare at lade sig opsluge af byen. Astrid var flittig med kameraet, og hun har blik for både store og små glimt fra byernes by,

Ligegyldigt hvor mange dage vi har til rådighed, skal vi altid en tur til Sacre Coeur. Udsigten over byen er vidunderlig og kirken er utrolig smuk. Og så er der tit rigtig hyggelig stemning med  gademusikanter på trappen foran kirken.sacre coeursacre coeurI vores familie deler vi heldigvis interessen for god mad og glæder os over Paris’ store udvalg af restauranter og bistroer.  På Siseng på Quai de Jemmapes ved Canal Saint Martin spiste vi dejlig asiatisk mad og på Buvette i 9. arrondissement havde vi en super hyggelig aften med god mad i den lille stemningsfulde restaurant.
Asiatisk mad fra SisengRestaurant BuvetteDet er altid fascinerende at se verden fra oven. Når man er i Paris behøver man ikke nødvendigvis at bestige Eiffeltårnet for at se byen i miniatureudgave. F.eks er udsigten fra Parc des Buttes-Chaumon storslået. Parken er beliggende i 19. arrondissement i det nord-østlige Paris, og det helt rigtige sted at søge hen, når behovet for fred fra storbyen melder sig.I parken finder man også den hyggelig café Rosa Bonheur hvor man kan slå sig ned til en kop kaffe eller et glas rosévin.
Vue fra Buttes ChaumontVue fra Buttes ChaumontVed ikke hvor denne mur ligger, men Tintin pynter og det sammen gør gavlmalerier rundt omkring i byen.
Murmaleri TintinGavlmaleriAstrid er vild med Notre Dame. Ved hendes første besøg i byen blomstrede kirsebærtræerne i den lille park og det har sat sine spor hos hende. Derfor skal vi altid en tur forbi den smukke domkirke midt i byen. Og også Triumfbuen tager sig jo ret godt ud, især når tricoloren blafrer i midten.
Notre DameTriumfbuenParis er fyldt med stemningsfulde gader. Nogle fyldt med butikker, mennesker, cafeer, restauranter, frisører. Andre mere rolige, så man sommertider nærmet føler sig hensat til en landsbystemning.Gade i Paris Rue DauphineDet er fint med digitale billeder, men polaroidfotos kan man hænge op på væggen derhjemme og det bringer på en eller anden måde stemninger og minder frem så de bliver mere nærværende i hverdagen.
Place des Vosges med polaroidfoto Buttes Chaumont med polaroidfoto

Comments are closed.